Mieszczący się przy havnarskim nabrzeżu Sirkus Föroyar jest miejscem, które warto odwiedzić. Nie tylko ze względu na indyjskie jedzenie, przepyszne fish&chips i ciekawy wystrój. Na ostatnim piętrze ktoś nabazgrał na ścianie toalety wierszyk.

Skola niður pissa beint

So er vesið altíð reint

Sirkus staff

Spłukuj po sobie wodę

Aby toaleta zawsze czysta była

Ekipa sirkusa

Sirkusa prowadzą Farerka Sunneva Háberg Eysturstein oraz Hinduska Srikanya Nandi. Srikanya, trzymająca obecnie pieczę nad sirkusową kuchnią, przybyła na Wyspy Owcze w 2001 roku z Kalkuty wraz ze swoim mężem, Aritrą. Jego na daleki archipelag ściągnęło stanowisko trenera farerskiej reprezentacji w badmintonie.

Zanim Srikanya została szefem kuchni w Sirkusie pracowała w przetwórni ryb i restauracji. Kilka lat temu całkiem przypadkowo w Biurze Imigracyjnym w Tórshavn spotkała Sunnevę. Tak rozpoczął się indyjski rozdział w historii Sirkusa.